Gasilska mladina ima v Sloveniji že dolgoletno tradicijo delovanja v prostovoljnih gasilskih društvih. To se zelo lepo vidi po številu mladih članov. Z veseljem ugotavljamo, da se vsako leto v gasilke vrste vključuje vse več mladih. S tem se povečuje število operativnih in drugih članov, ki so pripravljeni delovati v gasilskih društvih in širiti požarno-varnostno kulturo. Tudi v naših vrstah je vključenih veliko mladih, saj imamo kar štiri tekmovalne enote in sicer pionirke, pionirje, mladinke in mladince.  

 

Enota pionirk (2009):stojijo: mentorica Polona Jovan,  Monika Jarh, Blažka Knap, Lara Plevnik, Nika Priteržnik, Anja Plantev;  čepijo: Emilija Vrunč,  Larisa Jovan, Elizabeta Vrunč in Lorena Jovan, manjka: Anuša Stopernik.


 

Enota pionirjev (2009):: prva vrsta: mentor Silvo Prajndl, Matija Kranjc, Miha Kresnik, Lan Zorman, Alen Štaleker, Valentin Štaleker; zadaj: Timi Laure,  Frane Vrunč, Tilen Lužnik, Miha  Oiclj.


 

Enota mladink (2009):: stojijo: Maruša Škrabec, Nika Jeromel, Katja Dornik, Metka Kotnik, Laura Kranjc, Anika Strgar; čepijo: mentorica Mateja Turičnik, Veronika Šotl,    Barbara Borovnik in  Helena Žužel.


 

Enota mladincev (2009):: stojijo: Marko Šotl, Rok Sešel, Gregor Kac,  Jakob Marzel, Aleš Kaudik,  Dejan Laure;  čepijo: Žan Marzel,  Žiga Konečnik in Nejc Lužnik.


 

Mladina v našem društvu je zelo aktivna, saj se poleg gasilskih tekmovanj udeležuje tudi vseh ostalih tekmovanj, ki jih organizira  mladinska komisija pri Gasilski zvezi Mislinjske doline.Tako se redno udeležujejo gasilskega kviza, gasilske orientacije, redno se udeležujejo tudi športnih srečanj, lansko leto pa so bile naše pionirke tudi prvič na gasilskem taboru na Paškem Kozjaku.
Tabor: Paški Kozjak 2010Ekipa pionirk na državnem tekmovanju v gasilski orientaciji v Loški dolini (2010)

Ekipa pionirk na državnem tekmovanju v gasilski orientaciji v Loški dolini (2010)


zrece

Ekipi pionirk in mladink na državnem gasilskem kvizu v Zrečah (2010)


 

Svoje dosežke je mladina kronala tudi z uvrstitvami na državna tekmovanja, lansko leto pa so naše mladinke dosegle do sedaj najboljšo uvrstitev in sicer so bile na gasilskem tekmovanju v Lipovcih 6.

lipov

Mladinke na državnem tekmovanju  v Lipovcih - 2010